Kolozsvári derbivel folytatódik a megreformált Román Kupa


Meglehetősen egyedi lebonyolítási rendszerben zajlik a második számú versenysorozat.

Csütörtökön véget értek a labdarúgó Román Kupa selejtezői, pénteken pedig a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) kisorsolta a négy csoport beosztását. Igen, nem tévedés, csoportküzdelmekkel folytatódik a sorozat.

Miközben a kupasorozatoknak mindenütt a világon az egyenes kiesés rendszer biztosította dráma jelenti a varázsát, Bukarestben kitalálták, hogy csoportküzdelmekkel folytatódjék a sorozat. És ez még nem minden: a négy csoportot hiába alkotja egyenként hat csapat, minden együttes csak három ellenféllel csap össze. Magyarán: két csoporttárssal nem kell megmérkőzni. A csapatokat három értékkalapból sorsolták ki, a 3. kalapos csapatok beosztásánál pedig figyelembe vették a földrajzi és a „környezet fenntarthatóságának” szempontjait: lehetőleg minél kevesebbet kelljen utaznia az együüteseknek…

A három forduló után kialakult sorrend szerint aztán az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, innentől kezdve pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A csoportmeccseket október 19. és december 7. között rendezik.

A versenyben lévő 32 csapat közül (nyolc erdélyi) 16 kvalifikálta magát a selejtezők révén, 8 élvonalbeli gárda pedig most kezdi meg szereplését.

A címvédő Sepsi az A csoportba került a Voluntari, a FCU Craiova, a Petrolul, valamint a másodosztályú Dinamo és Slobozia mellé. Játszani viszont a csak a Petrolullal, a Dinamóval és azzal a Voluntari-ral fog, aki ellen tavasszal elhódította a trófeát.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR igazi halálcsoportba került a bajnoki tabellát jelenleg holtversenyben vezető Farul és Rapid, továbbá a városi rivális Kolozsvári Universitatea, a másodosztályú, Temes megyei Újszentes és a harmadik osztályban szereplő Alexandria társaságába. A sorozat a kolozsvári derbivel kezdődik, ezt követően a CFR játszik majd az Újszentessel és a Farullal, míg az U Kolozsvár az Alexandriával és a Rapiddal.

A B csoportban az Aradi UTA az egyedüli erdélyi csapat, az ő riválisai a FCSB, a Botosani, a Mioveni és a második osztályban vitézkedő Galac és Buzau lesznek. Az aradiak a FCSB-vel kezdenek, majd játszanak a Buzauval és a Mioveni-nyel.

A D igazi erdélyi csoport, három erdélyi csapattal: az élvonalbeli Hermannstadt, a másodosztályú Nagybányai Minaur és a harmadik osztályú Marosújvár mellett a CS Universitatea Craiova, az Arges és a Targoviste található ebben a hatosban.

A pontos menetrendet ide kattintva találja meg!

A rovat legfrissebb hírei