Elvették a Brassó pályaelőnyét


Székely csapatok napja.

Erdélyi csapatok meccseivel folytatódott hétfő este a jégkorong Erste Liga negyeddöntője a második mérkőzésekkel.

A Gyergyói HK akárcsak egy nappal korábban alaposan megnyomta a mérkőzés rajtját és a nyolcadik perc elejére háromgólos előnyre tettek szert a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben. A jó rajt alapjáraton határozta meg a mérkőzés lefolyását. Az egy nappal korábbi bakiba nem lépett bele a hazai csapat és ezúttal nem engedte közel magához ellenfelét. A második felvonás végére már öt volt a csapatok között. A záró harmadra így már lefutott a második meccs is. A hazai „lazaságot” ugyan megtorolták az Acélbikák, de ez csupán annyit jelentett, hogy 2–1-re nyerték ezen 20 percet.

Brassóban másodjára is kőkemény csatát hozott a Corona és a címvédő Csíkszeredai Sportklub találkozója. A meccset ezúttal is a Sportklub indította jobban, hiszen a hatodik percben Péter Balázs, majd két perc múlva Ferencz Csibi talált be Toth ketrecébe. Jeff Paul tanítványai okultak az egy nappal korábbi meccsből és ezúttal nem engedték elúszni előnyüket. A második felvonás elején a Sportklub növelhette volna előnyét, de Toth remekelt, majd Adorjánt is szépen megtornásztatták a hazaiak. A meccs felét átlépve eredményes volt a Sportklub. Ráadásul kétszer is, hiszen Sofron és Stach is betalált, igaz utóbbira viszonylag gyorsan jött Kóget kipattanós válasza. A záró felvonást jól menedzselte a Sportklub Adorjánnak is köszönhetően, majd a hajrához érkezve Clarke és Láday ökölpárbaja színesítette az eseményeket. A végső dudaszó előtt a hazaiak előnybe kerültek, de Dave MacQueen mester is úgy látta, hogy ez a hajó már elúszott és nem hozta le kapusát.
A Gyergyói HK Dunaújvárosba utazott, míg a Csíkszeredai Sportklub hazai pályán fogadja a Coronát. Mindkét párharc csütörtökön folytatódik.

Erste Liga, negyeddöntő, 2 mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 1–4 (0–2, 1–2, 0–0)
Gólszerzők: Kóger (38.), illetve Péter B. (7.), Ferencz Csibi (9.), Sofron (32.), Stach (36.).
A párharc állása: 1–1.

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 7–3 (3–0, 3–1, 1–2)
Gólszerzők: Szigeti (2.), Bodó (6.), Sárpátki (8., 24.), Orbán (31.), Sylvestre (32., 46.), illetve Valtola (27.), Somogyi (51.), Ödman (60.).
A párharc állása: 2–0 a GYHK javára.

Fotó: ersteliga.hu

 

A rovat legfrissebb hírei