Életben maradt a Miskolc


Jöhet a hatodik.

A miskolciak szűk félóra alatt végleg eldöntötték az ötödik meccset, Voris shutoutját az utolsó harmadban rontotta el Galántai – folytatás 3-2-es ferencvárosi szériavezetésről hétfőn este a Tüskecsarnokban.

A szezon eddigi legfontosabb hazai meccsén természetesen Voris kezdett a miskolci kapuban, Wehrs egymeccses eltiltását letöltve visszatérhetett a védelembe. Berdnyikovot és Kulesovot szétszedte Tokaji Viktor, előbbi Vas és Farkas mellé került a harmadik támadósorba, utóbbi az elsőt vitte Páterkával és Razumnyakkal. Az előző három meccshez hasonlóan nem volt a sérült Ritó, akinek biztosan véget ért a szezonja. Az FTC-Telekom a csütörtökihez képest változatlan összeállításban korcsolyázott jégre: a kapuban Arany állt, a hiányzó finnek közül a két meccsre elmeszelt Sointu eltiltása, Marva és Sailio betegsége miatt nem lehetett ott – a húszéves Kucsma így élete első Erste Liga-playoffjában egymást követő második meccsén kezdhetett az első bekkpárban, Marva helyén.

A kulcsfontosságú jó kezdés megvolt a DVTK-nak, másfél perc sem kellett a vezető találathoz: Galajda vett át egy korongot, elszáguldott az alapvonal mögött, a kaput megkerülve adott lekövethetetlen fonákasszisztot Berdnyikovnak, a negyeddöntő első 4 meccsét 2+2-vel záró orosz gond nélkül be is vágta az üres kapuba (1-0). A folytatásban a hazaiak Blasko révén növelhették volna előnyüket, a cseh közeli tüzelése nem sokat tévedett. Ezt követően egy óriási Kozma-helyzetnél Voris védett nagyon látványosat a lepkéssel a centerpozícióból leadott lövésnél. A harmad felénél megjött az első ferencvárosi emberelőny, ám a zöld-fehérek fórjátéka változatlanul akadozott, az újabb kihagyott eséllyel 9/0-ra romlott negyeddöntős mutatójuk. Nem úgy a másik oldalon. A kiegészülés után a miskolciak is visszakapták az előnyt, és bár előbb Vojtkó még nem tudta átpasszírozni a pakkot Aranyon, a 14. minutumban Vas nagy keresztpassza után Kiss Roland bombája ugyan még levágódott aranyról, Vojtkónak azonban ezúttal már csak az üres kapuba kellett továbbítania (2-0). A második hazai találat papíron már két másodperccel a fővárosi kiegészülés után esett, de ez gyakorlatilag emberelőnyös gólnak volt tekinthető. A 17. percben aztán már jelentősre hízott a Jegesmedvék előnye, egy lecsorgóval Razumnyak húzott be középre és nagy gólt vert a léc alá (3-0). A játékvezetők ferencvárosi challenge nyomán megvideózták, majd érvényben hagyták a találatot, így ez technikailag egy vendég-időkérésnek felelt meg végül.

A középső harmad áthúzódó Fradi-fórral indult, ebből sem született gól, a zöldek így 10. előnyüket is kihagyták a párharcban. Az etap fennmaradó részében a megszokott playoffkeménykedéseket leszámítva fegyelmezettebb arcukat mutatták a csapatok, a feszített és időnként feszült mezőnyjáték során újabb találat sokáig nem született. Ehhez azonban kellett a hazai kapuvas is, amely a meccs felénél rövid időn belül kétszer is megmentette a miskolciakat: előbb Kulmala a bal oldali, majd az ezt követő buli után Hrabal a felső vasat csengette meg. Noha ebben a periódusban a szépítésért futó ferencvárosiak voltak az aktívabbak, a 35. percben Kiss Roland végleg eldöntötte az 5. meccset: Razumnyak hátrapassza után megnézte magának a rövid felsőt és pontos lövéssel meg is találta – Arany előtt ketten is takartak, jó eséllyel semmit sem látott (4-0). Kettővel a második játékrész vége előtt Kulmala szaladt el egy emberhátrányban, önmaga második, csapata harmadik kapuvasát ütötte csak ebben a harmadban.

Oda-vissza felesleges kiállításokkal rajtolt a záró húsz perc, ezekből nem lett gól, miként 11 perccel a vége előtt az újabb vendégvasból (ezúttal Betteridge ütőjéről) sem. Rögtön ezután viszont igen, a nagyot dolgozó ferencvárosi negyedik sor révén: hiába az újabb Voris-védések, Galántai saját kipattanói után már eredményes tudott lenni (4-1). Az 55. percben még Boros borzolta a kedélyeket Berdnyikov ütőtollal arcba vágásával, 2+2-ért cserébe, de a négypercnyi fór, közte egypercnyi 5 a 3 alatt sem esett már újabb gól, csupán újabb adag büntetéspercek. A DVTK így a negyeddöntő ötödik meccsét összességében magabiztosan, de azért Voris hathatós közreműködésével húzta be hazai jégen, a hatodik összecsapásra hétfő este 18:30-tól kerül sor a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, rájátszás, 5. mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – Ferencváros-Telekom 4–1 (3–0, 1–0, 0–1)
Gólszerzők: Berdnyikov (2.), Vojtkó (14.), Razumnyak (17.), Kiss R. (35.), illetve Galántai (50.).
A párharc állása: 3–2 a Ferencváros javára.

Fotó: ersteliga.hu

 

A rovat legfrissebb hírei